Service

Wanneer u het wijkhuis binnen komt, ziet u in het voorportaal een rek met folders. In dit rek vindt u informatie over culturele activiteiten in Helmond, cursussen, gezondheid, recht en andere dingen. Deze folders zijn vrij mee te nemen.

Na het doorlopen van het voorportaal vindt u rechts meteen onze grote leestafel. Op deze leestafel kunt u het Eindhovens Dagblad, de Telegraaf, verschillende wijkbladen en een uitgebreide leesmap vinden. Hier kunt u op uw gemak gaan zitten lezen. Natuurlijk kan dit onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, maar dit hoeft niet. Op de leestafel staat de openbare pc. Deze is gratis te gebruiken. Tegen een borg van 5 euro voor het draadloze toetsenbord en de muis (betaling aan de bar), kunt u naar hartelust uw e-mails verzenden en internetten.

Hebt u postzegels of kerstzegels nodig, of wilt u (kleuren)kopieën laten maken of iets laten stencilen, dan kunt u doorlopen naar de bar. De beheerders achter de bar zijn u graag van dienst. Zij kunnen u vaak ook informatie geven over adressen en telefoonnummers van instellingen die u misschien nodig hebt. De informatie die het wijkhuis aanbiedt, kan bijzonder handig zijn wanneer u nieuw in de wijk bent komen wonen.


Boekenuitleen

In het wijkhuis kunt u ook terecht voor het lenen van boeken.
Romans, detectives, streekromans, oorlogsromans, u hebt het voor het uitkiezen. Natuurlijk kunt u de boeken mee naar huis nemen en daar op de bank neerploffen.
Maar wilt u niet afgeleid worden door de bel, de telefoon of wachtende karweitjes, dan kunt u natuurlijk ook aan de gezellige leestafel in het wijkhuis blijven zitten.

Behalve op maandag kunt u iedere ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur en de dinsdag en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur in het wijkhuis terecht voor de boekenuitleen. Bij inschrijving betaalt u € 5,- voor een jaar lenen.