Overige

Bloemschikken

Onder deskundige leiding wordt in het wijkhuis een cursus bloemschikken gegeven. De eerste les krijgt u uitleg over het materiaal en in de lessen daarna leert u door tips en aanwijzingen de mooiste bloemstukken te maken.

Heeft u altijd al willen weten of u over een setje groene vingers beschikt, informeer dan eens naar deze cursus bij het beheer van het wijkhuis.

De cursus bestaat uit 10 lessen en om de week zal er op woensdagavond een les zijn. De kosten bedragen € 46,-.
Dit bedrag is exclusief de materiaalkosten, maar inclusief een kopje koffie of thee.

 

Cursus kennis maken met de tablet

U bent nooit te oud om de eerste stappen te wagen in de digitale wereld. Ouderen vinden dat ze min of meer gedwongen worden. Anderen zijn weer nieuwsgierig en willen erbij horen. Veelal wordt er dan gekozen voor een tablet. Zonder begeleiding is het gebruik best ingewikkeld en lastig. Maar dat hoeft het niet te zijn.
Daarom starten er regelmatig cursussen voor beginners. Zie de Info-Oostvoor de actuele informatie.
Deze cursus is bedoelt voor mensen die kennis willen maken met de tablet en de vele hiervoor geschikte apps. In uw eigen tempo gaan we oefenen de tablet te besturen. U gaat de eerste stappen doen op het Internet en zelf e-mail versturen en ontvangen. U zal na de eerste lessen reeds verstelt staan wat u met de tablet allemaal kunt doen en wat de mogelijkheden zijn. U gaat kennismaken met eenvoudige computertaal maar proberen deze voor u begrijpelijk te houden. Belangrijk is dat u vertrouwd raakt met de tablet en niet bang hoef te zijn als er iets fout gaat. In deze cursus wordt gebruik gemaakt van de Samsung Tab4.

U kunt zich voor deze cursus onder gelijktijdige betaling van het cursusgeld inschrijven aan de bar van het wijkhuis.
Het cursusgeld bedraagt €50,00 inclusief koffie of thee tijdens de pauze.
Start van de cursus is op dinsdag en of vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Inschrijven met tegelijk betaling aan de bar van wijkhuis de Lier

 

Opfriscursus gebruik tablet

Deze cursus is speciaal bedoeld voor de mensen die al de Kennismakings cursus heben gevolgd. Er zijn 4 bijeenkomsten waarin onderandere de meest voorkomende handelingewn worden herhaald maar ook nieuwe an nuttige app’s komen aan de orde. Heeft u mogelijk specifieke vragen over het gebruik van de tablet dan kunt u dit vooraf aangeven en kan dit ook in deze cursus behandeld worden.

Het cursusgeld bedraagt €25,00 inclusief koffie of thee tijdens de pauze.
Start van de cursus bij voldoende inschrijvingen in het voor of najaar. Zie Info-Oost voor actuele informatie.

Inschrijven met tegelijk betaling aan de bar van wijkhuis de Lier.