Biljart

Biljartclub de Lier

Tijdens het biljartseizoen, van 1 september tot 30 juni, worden er twee keer in de week onderlinge competities gespeeld. Zo'n dertig leden spelen dan op twee tafels om de eer en de gezelligheid, maar vooral om het plezier van het spel.
Biljartclub de Lier maakt deel uit van de Vereniging Helmondse Stadscompetitie welke gespeeld wordt gedurende het jaar. Diverse leden spelen hierin P.K.-wedstrijden en 4 teams spelen mee met de competitie voor teams.
Dit levert redelijk goede resultaten op en soms zelfs kampioenen. Voor enkele P.K.-wedstrijden organiseert Biljartclub de Lier de voor- en finalewedstrijden, ook neemt de vereniging deel aan de nederlaagtoernooien.

Voor informatie kunt u terecht bij de bestuursleden die op de speelmiddagen altijd aanwezig zijn in wijkhuis "de Lier". De speelmiddagen zijn op maandag en donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor deelname is een maandelijkse contributie verschuldigd.


Biljartclub de Carambooltjes.

Enkele jaren geleden bleek er behoefte te zijn aan biljarten in een rookvrije ruimte. Dit heeft toen tot oprichting van het cara-biljarten geleid.
Inmiddels is het wijkhuis geheel rookvrij maar de biljartclub is blijven bestaan.
Een ochtend in de week wordt op twee tafels onderlinge competitie bandstoten en libre gespeeld. De gezellige en enthousiaste groep speelt onder toezicht van wedstrijdleider. Kom gerust eens kijken!

De cara-biljarters spelen iedere woensdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur hun competities. Voor deelname is een maandelijkse contributie verschuldigd.